Begur és un poble amb una profunda personalitat històrica gràcies al seu castell medieval, les cases dels indians, les torres de defensa del segle XVI, la seva església d’estil gòtic, el Casino Cultural i les Escoles Velles.


El Massís de Begur, domina un extens litoral de la Costa Brava amb abruptes penya-segats i cales d’aigua cristal·lina que es poden recórrer a través dels seus camins de ronda.


La Bisbal d'Empordà ofereix una àmplia oferta cultural i de serveis que permeten gaudir de la ciutat tot visitant els diferents punts d'interès dels quals disposa: artesania, comerç, ceràmica, patrimoni, fires i mercats o història.


La marca Ceràmica de la Bisbal és un distintiu d’origen protegit a nivell de la Unió Europea i es pot observar la seva influència a les esveltes siluetes d’antigues xemeneies industrials i a l’àrea comercial vinculada als diferents productes ceràmics.


Palau-sator aplega els petits pobles de Fontclara, Sant Julià de Boada i Sant Feliu de Boada. Formen un conjunt amb un encant extraordinari, on encara és possible respirar les essències de l’Empordà més profund. Sembla que el temps s’hagi aturat i conserven intacta la personalitat pròpia de la comarca més tradicional.


S’accedeix al recinte antic de Palau-sator pel portal de l’antiga muralla, que conserva prou elements per seguir-ne el traçat. Altres llocs d’interès són El castell i l’església de Sant Pere de Palau-sator, així com les esglésies de Sant Pau de Fontclara, Sant Julià de Boada i Sant Feliu de Boada.


El nucli antic de Pals es situa al cim d’un turó que domina tot l’Empordanet, els primers documents que fan referència al Poble Medieval de Pals daten del segle IX.

Del casc antic cal destacar l’església de Sant Pere, el Campanar que es coneix per la Torre de les hores, el Castell i les quatre torres de la muralla medieval. El Pedró és el recinte gòtic on les cases estan construïdes amb pedra.


Els Masos de Pals és un altre nucli del municipi i té l’origen en un conjunt de masies fortificades de gran valor arquitectònic.

Arran de mar trobem la Platja de Pals, amb una de les platges mes llargues de la Costa Brava, formada per dunes i pins i amb vistes a les Illes Medes i al Cap de Begur.


Peratallada és una petita vila rural declarada conjunt històrico-artístic i és un dels conjunts monumentals medievals més grans de Catalunya. Conserva l’aspecte feudal del segle X amb un castell que presideix la vila, de carrers estrets i empedrats. Forma part del municipi de Forallac, format per un conjunt de pobles situats a poca distància els uns dels altres.

Canapost destaca per la seva església pre-romànica i romànica de Sant Esteve, amb restes de pintures murals romàniques. Al seu costat, es poden visitar les restes d’una necròpolis alt-medieval.


Fonteta està situat al costat de les Gavarres i conserva l’aire rural dels pobles de l’Empordà amb carrers estrets i empedrats i masies dels segles XVI i XVII.

Sant Climent i Santa Susanna de Peralta són dos petits nuclis formats per antics monestirs i cases pairals del segle XVIII des d’on es pot observar la plana de conreus.

Fitor està situat al bell mig de les Gavarres i és conegut pel gran nombre de dòlmens que s’hi pot trobar, l’església romànica de Santa Coloma i el conjunt de masies escampades per la muntanya.


La vila de Torroella de Montgrí té un nucli alt-medieval on els eixos principals conflueixen a la Plaça de Vila, centre animat els dilluns, dia de mercat.

Entre els seus carrers, s’alcen vells casals entre els quals podem destacar el Palau Solterra, la Casa Pastors i l’actual seu del Museu de la Mediterrània- Can Quintana.

De les muralles que envoltaven el poble es conserven encara ara la Torre de les Bruixes i el Portal de Santa Caterina així com una part de la mateixa muralla.

Amb una important tradició musical, lligada sobretot a la sardana, cada estiu es celebra el famós Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí, que convoca figures de primer ordre.


Al capdamunt del massís del Montgrí s’alça la figura emblemàtica del Castell del Montgrí, inacabat des de l’any 1301. La vista de l’Empordà que se’ns ofereix des del cim és una imatge impressionant. A part de la seva bellesa natural, el massís amaga un ric patrimoni històric i cultural, com ara la solitària ermita de Santa Caterina.

El Montgrí es prolonga fins al mar i acull als seus peus la població de l’Estartit. Aquesta va ser una barriada de pescadors fins al segle XIX, moment en què es va iniciar una àmplia oferta turística i una atractiva zona comercial per a vianants.

Davant de la població s’alcen les Illes Medes, paratge protegit d’una bellesa extraordinària i veritable paradís per als amants de les activitats aquàtiques i el submarinisme.


El petit nucli de carrers estrets i costeruts es troba envoltat per unes muralles d’origen medieval molt ben conservades. Fora de la muralla, es conserva una plaça gòtica coberta amb bigues de fusta sobre dos arcs apuntats.


Ullastret és conegut pel poblat ibèric del puig de Sant Andreu del segle VII aC. Els ibers van construir un gran recinte emmurallat i van establir una cultura pròpia. Els vestigis de la cultura ibèrica al Baix Empordà es poden veure al Museu d'Arqueologia d'Ullastret, en el mateix poblat ibèric.